headerphoto

De Nekker Competitie


Resultaten van de ploegen van De Nekker:
Provinciale competitie
Vlaamse competitie

De badmintoncompetitie is opgebouwd zoals alle andere sportcompetitievormen. Aan de basis staan de provinciale reeksen die zeer uitgebreid zijn, en waar diverse spelers (we denken hierbij aan verschillende leeftijden en niveau's) een sportieve bijdrage leveren. Vervolgens is er een overgang van de 1ste provinciale reeks naar de 3de ligareeks (die de Vlaamse of respectievelijk Waalse competitie vertegenwoordigt). Blijft men prestaties oogsten in deze ligareeks, dan volgt er de gradatie naar 2de nationale, waar de Waalse en de Vlaamse divisie elkaar bekampen. Behaald men hier een uitmuntende prestatie door bij de beste twee te behoren, dan wordt men verwacht in 1ste nationale. In 1ste nationale wordt de kampioenstitel van België sportief bevochten. Winnaars hier wacht dan ook verdere Europese vertegenwoordiging.

Er zijn drie mogelijke competitievormen: de Gemengde, de Heren- of de Damescompetitie. De Gemengde competitie wordt gespeeld op nationaal, liga en provinciaal niveau. De Heren- en Damescompetitie wordt slechts gespeeld op liga en provinciaal niveau (nationale ontmoetingen worden hier niet georganiseerd).

Onze club is bijna in alle reeksen vertegenwoordigd.

Gemengde competitie

De Gemengde competitie wordt gespeeld op nationaal, liga en provinciaal niveau.

In de liga en provinciale reeksen speelt men maar 8 wedstrijden: een herendubbel, een damesdubbel, 2 damesenkels, 2 herenenkels en 2 mixen. De winnende ploeg is dus diegene die 5 of meer wedstrijden weet te winnen. Deze ploeg krijgt dan 2 punten. Een gelijkspel is dus mogelijk. In dat geval krijgt elke ploeg 1 punt. De verliezende ploeg krijgt er geen. De liga competitie en de provinciale competitie is verspreid over een geheel seizoen (september - mei)

Herencompetitie

Er worden 8 wedstrijden gespeeld met minimum 4 heren. Deze wedstrijden zijn 4 herendubbels en 4 herenenkels. Zoals in de gemengde competitie wint de ploeg die 5 of meer wedstrijden wint. Ook hier is gelijkspel dus mogelijk. De winnaar krijgt 2 punten, in geval van gelijk spel krijgt elke ploeg 1 punt, de verliezer krijgt niets (behalve een sportieve handdruk ;-).

De herencompetitie wordt slechts gespeeld op liga en provinciaal niveau. De liga competitie en de provinciale competitie loopt ook hier het ganse seizoen van september tot mei.

Damescompetitie

In de damescompetitie gelden dezelfde principes als bij de herencompetitie.

De Damescompetitie wordt ook slechts gespeeld op liga en provinciaal niveau. Evenals de herencompetitie loopt de ligareeks en de provinciale reeks van september tot mei.